Eco wedding venue

Designed to create a feeling of floating above the tree tops, the Longhouse boasts stunning view across the Brue valley stretching over our vineyard, the River Brue and beyond. The southern side widens out to a full length balcony overlooking the lawn, formal flower beds and gazebo. It is a popular area for wedding guests in the evening to enjoy catching up with friends, soak in the views or just take a break from dancing!

The interior of the Longhouse has purposely been decorated in muted tones to allow wedding couples to enjoy creating their own colour schemes. There are different table layouts depending on the number of guests, and how formal you want the wedding breakfast to be. The tables are long and rectangular rather than round, making it easier for guests to be able to talk to each other. The Longhouse bar is adjacent and close enough not to split up the wedding party, and importantly on the same level. There is a disabled lavatory and baby changing facilities also on the same level.

The Longhouse was built to high environmental standards and is an award winning eco wedding venue. We are very proud to be one of the eco-friendly wedding venues to recently receive GoldStar status -the highest category – in Green Tourism’s Business Scheme.

The building’s credentials as an eco wedding venue include: rain water harvesting, sheep wool insulation, recycled rubber roof tiles, heating by either ground source heat pump or our large wood burner stove. Solar thermal and photovoltaic panels produce more than 70% of our annual electricity requirement.

Find Longhouse

Social media

×